Triprapporten som anonym online-litteratur

Jeg har et overordentligt blødt punkt for de muligheder anonymitet kan giver både en afsender og et fællesskab. Forhåbentlig er det tydeligt i den måde anoymitet indgår i formatet for DJ Brevets program.

En hjemmeside der har inspireret mig i mange år og overbevist mig yderligere om de unikke styrker ved et anonymt fællesskab er hjemmesiden erowid.org. Erowid.org er en offentlig erfaringsbank for brugen af psykedeliske og euforiserende stoffer. En slags wikipedia om stoffer med en stor sektion forbeholdt subjektive beskrivelser af stoffernes virkninger, herunder doseringsvejledninger og kombinationer. En del af den aktivistiske tankegang er at give offentligheden adgang til (potentielt) livsvigtig doseringsinformation. Så man ikke ender med at slå sig selv ihjel på en dum måde når/hvis der kommer internet-pulver hjem i postkassen.

Erowid er hjemsted for en mængde triprapporter, der har en del læsværdigt eksistentielt halløj at byde på uanset om man selv er interesseret i at tage stoffer. Disse tusindevis af triprapporter skrives og indrykkes anonymt af hjemmesidens brugere. En triprapport er en subjektiv beskrivelse af en oplevelse med en given mængde/kombination af stoffer. Alle triprapporterne er opdelt i kategorier over hvilke stoffer skribenten har taget og skriver om. Eksempelvis er der en kategori over triprapporter fra folk der har indtaget det stof vi idag kender som ‘koffein’. I det store hele stilfærdig læsning. I denne kategori finder man letbenet omgang med triprapporten som litterær genre. Her er en ret kedelig og måske parodiske beretning fra en bruger der går rundt og drikker cola i solen med sin far.

Det står rimelig hurtigt klart (min tolkning ihvertfald) at halvdelen af oplevelsen ved at tage stoffer er forventningen og den opmærksomhed på egen tilstand der opstår før rusen sætter ind.

Af mere forudsigelig karakter kan man selvfølgelig læse en masse triprapporter om dumme/fede byture og EDM-festival-oplevelser hvor en eller anden er helt fyret af på coke og ecstasy, er ude som en kærlighedens toreador, egoet brænder gummi af. Rapporter af denne art bliver hurtigt ret krampagtige og ensformige i deres forsøg på at imponere og skrue temperaturen op. For mig var det en væsentlig litterær indsigt, der hjalp mig med at forstå hvorfor de litterære knæbøjninger jeg engang forsøgte mig med oftest endte med at give stort set samme indtryk.

En anden forfatter-arketype man støder på i erfaringsbanken med triprapporter hos Erowid er den selvsmagende shaman-type, der på trods af hjemmesidens anonyme brugernavne krampagtigt forsøger at opbygge sig et renommé. Denne type formulerer sig oftest på en selvrefererende måde, prøver hårdt at være speciel og ender derfor med at være irriterende. Den udtryksform er mig ikke fremmed. Af den grund irriterer det mig.

Men der er blandt de tusindevis af triprapporter gaver til både fornøjelseslæseren, den der øver sig i at at udtrykke sig på skrift, vi der på forskellig vis prikker til eksistensens gåder (i fritiden), psykonauter, trippere, langhårede, frygtsomme og realistiske hippier på vanemæssige flugtforsøg.

En paraplykategori af naturligt forekommende stoffer skiller sig særligt ud: ‘Galnebær‘ tilhører en kategori af naturligt forekommende og stærkt hallucinerende stoffer der historisk set har været associeret med hekseri, vikingernes bersærkerdrik og i moderne triprapport-kontekst aldeles livagtige, tre dage lange besøg til diverse helvedesagtige variationer over virkeligheden.

Den almindelige virkeligheds tyndhed bliver udstillet med største tydelighed af denne kategori af planter, der ved indtagelse giver følgende vifte af oplevelser:

  • Billedlige og lydlige hallucinationer så realistiske at de er uadskillelige fra virkeligheden, og ofte lægger sig som et lag ovenpå virkeligheden (lange samtaler med forlængst døde venner og slægtninge)
  • Varer i op til tre dage (i realtid) men kan føles som en ugelang påvirkning, hvor man kan være overbevist om at hallucinationerne er stoppet selvom de fortsætter (i flere dage). Dybest set ved man ikke om man stadig er påvirket.
  • Får dig til at ryge cigaretter der pludselig forsvinder ind under gulvtæppet (dette er en gennemgående oplevelse også blandt de der ikke ryger til hverdag).
  • Møde skorpioner og edderkopper med selvlysende rygmærker på størrelse med kloakdæksler.
  • Vandre alene igennem helvede, glide i usynlige oliepøle.
  • Fanget i nogle uendeligt realistisk ekstrabaner til computerpillet Doom II i dagevis, blod og store insekter over alt.

Mareridtets uigennemskuelige men overbevisende og uafviselige logik skinner klart igennem:

Just as I was approaching the main gate to the depot I noticed a camouflaged white soldier standing against the hedge row perfectly dressed to blend in with the hedge behind him, he had similar sticks and foliage sprouting from his helmet, shoulders and arms, I made a point of congratulating him on such a great outfit, as I walked closer to him he backed away in to the hedge and completely disappeared, which slightly unnerved me as he didn’t respond to my calls for him to show himself, it was then I then noticed about 15 feet to the left of where the hedge looked darker a large black man stood dressed in equally impressive camo gear to perfectly blend in with the particular stretch of hedge he was in front of, I approached him and as I did he too slunk back into the darkness and vanished,

My Evening With Datura by Justin: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=94567

Her er finder vi en slags ‘godt det ikke er mig’-læsning, en glimrende modgift mod det tørfikseri jeg forfalder til i gennemlæsningen af et lige lovlig stort antal triprapporter. Måske er virkeligheden ikke så slem trods alt. Billedsproget og stemningen i de scener fra tredje sæson af Twin Peaks hvor vi er i den frygtelige 50’er radiostations-skyggeverden virker som om de kunne være inspirerede af oplevelser med denne plante:

My next vision took me to a large hall that looked like the throne room of a castle. There were only two other beings in this room besides myself and what they looked like I do not recall I only remember that one was the master of everything and the other was a subordinate of a more evil nature standing next to me. The head being instructed me that I was to take place in a contest that would decide the fate of every living creature on earth and that my opponent was the evil being standing next to me.

A Battle for Earth’s Existence by Sleepwalker: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=74955

En af de få ikke-selvdestruktive triprapporter fra denne kategori er fra en der går og ordner have og ved et uheld får smurt nogle bær ud over sine arme under beskæring af nogle træer og buske. Denne triprapport står som et ypperligt eksempel på den banale og smukke formidling af indsigt der kendetegner de bedste triprapporter:

I said, ‘what about everything else that’s been on my mind, that I’ve been trying to sort though?’ of which she responded with information on “Magic” […] She showed me how any act of kindness can be a shadow trait, if the intention behind the act reflects that shadow. The example I was shown was someone who preached to a congregation out of the pomp it gave them as the preacher, not out of love for their flock. It didn’t start that way, but once the shadow feasted on the adoration, it turned into that. Light turned to dark.

An Accidental Meeting’ by Theophany Blackfoot: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=88053

Du kan selv gå på opdagelse i flere af disse varierede mester- og makværker: https://erowid.org/experiences/subs/exp_Tropane_Plants.shtml

Et sigende fællestræk for mange af de triprapporter der beskriver meget svære og dårlige oplevelser, er, at de ofte starter med at beskrive hvor hårrejsende og ulidelig hele oplevelsen har været, men slutter med en forfatteren der summer lidt over hvornår man mon kan komme til at kaste sig ud i det igen, gerne snart. Dette uheldige psykologiske træk er mig desværre heller ikke fremmed.

En af mine upralende og introspektive favorit triprapport-forfattere er brugeren PippUK. Af dennes i alt 16 triprapporter kan man udlede at han er en yngre person, der arbejder i postvæsenet i England og bor sammen med sin kæreste, der ikke helt billiger PippUK’s forbrug af diverse kostbart psykedelisk/syntetisk pulver bestilt over nettet. Ikke desto mindre ynder PippUK at fortrække til sin garage og ryge disse mange pulvre af en gammel elpære. Indtil virkningen sætter ind ligger PippUK og bladrer i nogle gamle kunstbøger med Maya-arkitektur indtil virkningen sætter ind. PippUK er flink til at beskrive hvilke plader han ligger og hører i sin garage imens han tripper.

Her er et dagbogsagtigt notat hvor PippUK ligger og zoomer rundt i noget gedigen, kemisk-induceret kærlighed med 4-AcO-DMT:

Later I began to think about loved ones, my Mrs, my family and others. I went through each of my three younger brothers in turn, thinking about what I saw as their various gifts and burdens. I consciously prayed into the universe a wish of good fortune towards them and asked that I could be a good person towards them and my parents to the best of my ability. I felt a sense of nobility in the everyday routine of real life and my job and the plans for the future which myself and my other half are making for a family after we move to a bigger house in January. I was also given a sense of renewed faith that I could do something creative musically in the future, even though I had been struggling with my scruffy picking style on the guitar.

Unidentified Flying Subject af PippUK: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=57757

Måske er det hele meget banalt. Det er bare nogle gange lettere at få lov at sige det banale uden at skulle opretholde en karriere eller et image som en spændende, usædvanlig og smart person. Påmindelsen om nogle basale prioriteter fra anonyme skrivende er grund nok for mig til at blive ved med at grave i bunken af triprapporter. Vanviddets tæppe demonsteres i sin tyndeste og mest blafrende kvalitet at jeg helst lader andre om det livseksperiment det er at prøve alle stoffer i verden.

Send mig en mail hvis du falder over triprapporter der rammer balancen imellem identifikation, visdom og abstraktion: djbrevet@djbrevet.dk

Skriv noget surt til sidst! Hvorfor kan vi finde ud af at lave et uddannelsessystem for bilkørsel (en livsfarlig aktivitet hvis ikke de rette forberedelser træffes) der i det store hele fungerer, og vi ikke forsøger at gøre det samme for stoffer? Selvom vi måske ikke bryder os om stoffer i en generel forstand, forsvinder de jo ikke ligefrem bare fordi de er ulovlige… de voldsparate og velhavende kriminelle der følger med :-S Der er som om diskussionen ophører når nogen påpeger at alle følgevirkninger ved en mere liberal narkotikapolitik ikke er 100% positive. Der er intet der er 100% positivt.

De samfundsmæssige følgevirkninger af tidlig opsporing af skrantende mentalt helbred som følge af en godkendelsesproces forud for køb af euforiserede stoffer ville medføre en gevaldig besparelse for samfundet. Indtægterne fra beskatning af narkotika kunne bruges til at tilbyde borgerne samtaleterapi der idag er uden for manges økonomiske rækkevidde. Fra min tid som apoteksbud der bragte piller ud til borgerne har jeg set en del eksempler på mennesker der lader til at have levet i en permanent farmakologisk puppe. Nogle af disse mennesker kunne have haft et andet liv hvis der på et tidligere tidspunkt var nogen der havde hjulpet dem med at finde ud af hvori deres lidelse består.

Tilføjelse, januar 2024: en læser har tilsendt nedenstående dansksprogede triprapport der også er værd at læse.

name: hellstar

dosering: 2 gram spidsnøgenhat psylozybin (MANGE SVAMPE HOVDER)

JEG HAVDE 20 ÅRS FØDELSDAG JEG ER 22 NU OG DET ER SIDSTE GANG JEG TAGER SVAMPE

DET SKETE SÅLEDES: JEG HAVDE DRUKKET 1 LITER VODKA JEG INDTOG 2 GRAM SVAMPE .
JEG HAVDE GLEMT ALT OM DE FUCKING MUSHROOMS OG SÅ RINGET PHONE OG JEG FIK GRADVIS NOIA OG SÅ BEGYNDTE MIN GIANT SENG AT HAVE ET STOR FUCKING CADILLAC HOVDE OG DET GRINTE SÅ FUCKING MORBIDT TIL MIG, JEG GIK UD PÅ BADE VÆRELSET OG ALT VAR GULT OG JEG KUNNE DÅRLIG GÅ, GULVTÆPPET BLEV EN GRØN KRODILLE JEG LØB EN PÅ VÆRELSET OG MUSIKKEN KOM I KAKOFONISKE EKKOER I MINE ØRER..JEG LUKKET ØJNENE OG VAR I EN STILLE MEN SKUMMEL GULV VERDEN JEG ÅBNET ØJENE OG ALT VAR SLØRET

JEG HAR SÅ DERPÅ ÅBENBART I MIN RUS TAGET OP PÅ SYGEHUSET, DER KAN JEG HUSKE JEG TOG SYGEPLESKEN I KRAVEN OG SKREV JEG HAR TAGET SVAMPEEEEEEEEEEEEE HUN BLEV TOTAL PARANOID OG TROEDE DET VAR RØDE FLUE SAVMPE
JEG KUNNE IKKE SIGE MERE UD OVER JEG SKREG PLUSLIG BLEV JEG STILLE OG BEGYNDTE AT OBSEVERE DE SKUMMLE MENNESKER, EN MAND SAD OG HANS ARM VOKSET ENORMT JEG HØRTE MIT NAVN JEG LØB EFTER LÆGEN DE TOG MIG IND I ET RUM OG SAGDE VENT LIDT. JEG VILLE DRIKKE NOGET FUCKING VAND MEN KOM TIL AT HIVE VANDHANET UD AF VÆGGEN , DA STOD DERFOR EN STRÅLE OG DE KOM IND OF BROKKET SIG, DERNÆST KOM JEG I IND DISKUSSION OMKRING HVORFOR JEG VILLE VÆRE ALEN PÅ GULVET, DE SAGDE JEG HVADE TAGET FOR MANGE OVERDOSETS DE FORPULET FUCK UPS
JEG KUNNE LUGTE VINETEREN DE VISKET OF TISKET JEG KUNNE HØRE DEM 20 METER VÆK OG JEG RÅBTE OP DERNÆST LØB JEG IND PÅ EN STUE HVOR DE VAR VED AT GENOPLIVE EN MAND, DET VAR ENLIGT TRAKISK NÅR JEG TÆNKER TILBAGE ANYWAY DE KOM MED EN TAXA OG SENDTE MIG PÅ LUKKET SAMMEN MED PERKER CHUFFØREN HAN SAGDE TI MIG, JEG SVÆRGER DET ER FOR DIT BEDSTE (ja min ass) OG SÅ KOM DER EN FUCKING LAM DOKTOR BICTH OG SNAKKET MED MIG …PÅ DET TISPUNKT VAR MINE HALLUCINATIONER IKKE SÅ SLEMME DERNÆST PÅ BADEVÆRELSET TOG JEG DERES HAHA PATENTIETERS TANDBØRSTER OG KYLET I KUMMEN HAHA OG PISSET PÅ DEM DE PUTTED MIG PÅ LUKKET JEG RÅBTE OG SKREG OG HVAR TOTAL PARANOID
SÅ GAVE DE MIG 2 X ANTI PSYKOTISK MEDICIN ..DET VIRKET SHIT JEG RÅBTE OG SKREG AT JEG SKULLE VÆK OG JEG BLEV MERE PARANOID AF VÆRE DET MED SINKER DER LØBER EFTER GARNNØGLER PÅ GANGENE TOTAL FUCKED UP STED DEN LUKKET TOTAL KLINISK OG DEPRE STED
ANYWAY JEG LLØB FRA STEDET EFTER MIDNAT OG LØB 3 KILOMETER TIL MIN DAVÆRENDE KÆRESTE OG HAVDE DET SKUMMELT I ET PAR DAGE MED FARVEN GUL……..

DERFOR TAR JEG ALDRIF SVAMPE MERE JEG HAR TAGET SAVMPE 10 GANGE OG TAGET 4 GRAM EN GANG HAR HAF 4 BAD TRIPS MIN TEORY ER HVIS DU IKKE HAR SPÆNDING FOR TRIPPET SOM KOMMER TRIPPET BAG PÅ DIG OG GØR DIG BAD TRIPPER JEG HAR LANGT MÆRKE TIL AT UINTILLIGENTE MENNSKER KOMMER SIG BEDST EFTER SVAMPE (højest sansynligvis lav tanke aktivitet)MEN DE KAN OGSÅ FÅ MONOTOME TRIPS HAHAHA
MEN ANYWAY KEEP MUSHROOMS TO THE YOUTH AN NOT TAKE AFTER U BECOME A FUCKING OLD STAR BE PREPARED HAIL U FUCKERS I AM TRUELY THE MOTHERFUCKING DEVIL OG NEJ MAN BLIVER IKE DUM AF SVAMPE KUN LIDT FUCKING SKUMMEL HVIS DET ER DET MAN VIL……………………..hellstar…bedre kendte som mikkel i herlev………….