Lytternes links: fra supermarked til loppemarked

Vi udveksler links til steder på internettet der ikke er styret af profit og/eller ego. Og hvis det alligevel er styret af profit/ego så skal det dæleme også være velkomment og ha noget at byde på.

Send en email til djbrevet@thelakeradio.com hvis du vil tilføje noget eller ha dit eget login til at skrive flere links ind. Alle er velkomne.

/kenet.perez_II[✔Premium]


Tag med på geocaching lige ved siden af internettet. Lets go surfing!
https://supernova.tilde.team/

God informativ side. Generelle tech anbefalinger, med fokus på privatliv og ejerskab samt en komparativ analyse af krypterede beskedtjenester. Rigeligt at grave ned i.

Men derinde kan du også læse om alternative netværk. The small web. Både SSB og Hyper Protocol er interessante, men fokus er her på den sidst nævnte; Gemini protokol.

Protokoller er vejtyper – klienter er transportmidler. Nogle veje kræver særlige køretøjer, nogle køretøjer kan bevæge sig på forskellige vejtyper.

Læser du mere om Gemini, kan du finde en oversigt over klienter, eller nu og her bruge en proxy-adgang via din alm. webbrowser.

>Via proxy’en kan du tilgå sider på geminiprotkollen.

Gemini er solderpunk (pun på solarpunk), permacomputing og slow computing. Less is more.

>Prøv at find skitsen til artiklen: Slow movement and internet media?

Held og lykke og god jagt! Alt der glimter er guld.


1 ift. reddit links, så kan jeg anbefale at indsætte *teddit.net* istedet. Uden tracking, generelt lettere og flottere. [Samme idé yewtu.be istedet for YouTube –DJ Brevet]

2 Da programmet [DJ Brevets program, red.] bl.a. er et musikprogram; kan jeg også anbefale Soulseek (protokol), fx via nicotine+ (klient) (https://nicotine-plus.org/), perfekt til når SD kortet på nokia’en skal fyldes op med mp3 filer. Piracy is fun and it destroys the music industry too (https://www.youtube.com/watch?v=gDfNRWsMRsU)

3. Til alle der er fanget med en android smartphone, kan jeg anbefale at hente F-droid. Det er en app-store med open source app. Kvaliteten er her væsentlig højere end i googles app store. Bl.a. simple pakken, er et skønt alternativ til google tastatur, kalender osv.. I developermode kan telefonen også sættes til sort hvid, og Unlauncher (tilgængelig på f-droid) giver et dejligt roligt interface, der kun har fokus på det basale i din telefon.

4. https://alternativeto.net/

Søgeside, hvor du kan finde forslag til alternative programmer, apps og tjeneser baseret på brugerinputs. Her kan du tjekke ‘open-source’ af, så du får bedre alternativer end de ofte kendte overvågningskapitalistiske lav kvalitets tilbud der sjovt nok ofte dukker først op på div. søgetjenester.

???

hpmg.net

Birgitte

denne side har eksisteret i nok 20 år… Jeg kigger ind til den engang i mellem 😁 ballade.dk

DJ Stakkelsbær

Den her hjemmeside er intet mindre end et hulemaleri af en hjemmeside fra 1996. Den er underlig fordi: 

  • Den handler om Chupacabra, et Puerto Ricansk mytologisk væsen 
  • Hjemmesiden er fra princeton universitet…   …?
  • Æstetikken er helt vild med aliens og øjne ude i siden, de gode gamle blå links osv. Seriøst gå derind bare for at se hvordan det der internet så ud i 1996. 
  • Hvem ER han?? Tonen er svær at finde ud af, den er lollet, men så igen er der sindssygt meget tekst. 

DJ Brevet

DJ Movie Star Planet 2

Bidrag til Lytternes Link

DER ER ANDET AT LAVE PÅ NETTET END AT SE PÅ KORTE VIDEOER AF IKKE NOGET.
Jeg har et bidrag. En Add On til Chrome de tilintetgører ens newsfeed på selvvalgte hjemmesider. Utrolig brugbar for sådan en som mig der i løbet af 1 sekund bliver suget ned i online-malstrømmen hvis jeg ikke ser mig for inden jeg går over. Sker tit at jeg skal tjekke eboks og 10 min efter finder jeg mig selv se videoer der hedder ting som UNUSUAL MEME COMBILATION V216

Addonnen hedder news feed eradicator:

https://chrome.google.com/webstore/detail/news-feed-eradicator /fjcldmjmjhkklehbacihaiopjklihlgg

DJ Brevet bonuslink som reaktion på ovenstående:
Chrome Add-on Memento Mori New Tab

Et simpelt plugin hvor man blot indtaster sin nuværende alder. Hver gang man åbner en ny fane vises der en mængde firkanter, der alle repræsenterer det antal uger man statistisk set har tilbage at leve i.

Fixfaxeren

Heya A-Z, en japansk sumo organisation med s/h billedstrimler med ét portrætfoto per sumobryder eller administrativt ansat pr. år. Man kan se hvordan de bliver tykkere og tykkere og mere bryder agtige eller hvordan deres humør skifter med tiden
http://heyaaz.nagioff.com/2022/image/Tokoyama/History/Tokoyoshi.jpg
og http://heyaaz.nagioff.com/2022/image/Rikishi/History/Chiyomaru.jpg

http://heyaaz.nagioff.com/2022/2022.html

det er lissom om det hører fortiden til at lave sådan nogen små eksperimenter på nettet som ikke foregår på en eller anden kæmpe platforms præmisser http://eelslap.com/

ThoughtMaybe.com samfundskritiske dokumentarfilm

Funky Fresh N Fridays

Dette er en tidskapsel, af udvalgte profiltekster på Arto i 00’erne. Det er kaotisk, bramfrit og meningsløst. Alle 3 ting en mangelvare i disse tider. I denne dimension kan alt siges med Nik & Jay citater

Lille So

www.youarelistening.to

Chiller musik og politiradio, for mig rigtig god koncentrationslyd. Begynder at føle mig gammel, for siden er efterhånden internetnostalgi for mig…

Marc Helt

  • Napflix (find noget at falde i søvn til)

Peter Plus

https://ukrudt.net

En delvist soldreven server, der står i en garage på Sydfyn. Serveren hoster forskellige sevices for aktivister og organiseringer. Vi lærer af og hjælper hinanden med at bygge simple hjemmesider, som ellers hurtigt kan trække tænde rud på nye og små organiseringer. 

https://lichen.sensorstation.co/

Hermed også en anbefaling til at bruge et rimelig fedt CMS, Lichen, til at bygge simple og hjemmelavede hjemmesider uden trackers. Giver også en anden æstetik end hvad WordPress kan tilbyde af færdiglavede skabeloner. 

(Se eksempel her: https://cirkusogboulder.ukrudt.net ).

Punkpanda

Privacytools.io
Her kan man få en masse tips til at skifte sine internetservices ud til andre tjenester.

Cryptohagen.dk
Digital systue der er åben for alle, en gang om måneden både i KBH og Århus

Reddit.com/r/privacy
er ret fedt, men det er måske mere for de lidt nørdede

SplashChang


search.marginalia.nu – en rigtig interesant søgemaskine som bevidst leder efter teksttunge resultater.

chat.openai.com – rimelig vild cutting edge kunstig intelligens, som på en måde er det som google gerne ville, men aldrig blev.

gwern.net – sprød blog af nørden Gwern som har en fed måde at fodnotere direkte i hyperlinks

Thomas Vise

Jeg drømmer om at være medskaber af et rollespil, der har sit udgangspunkt i databasen www.russiainphoto.ru. Tanken er at vi i fællesskab skaber en fortælling med udgangspunkt i billederne.